Wonen

Bouwen met hout

Met hout bouwen kan erg leuk zijn. Iedereen heeft het wel eens als kind gedaan. De een deed dit meer dan de ander. Als je ouder wordt wil je er natuurlijk echt iets van gaan maken. Misschien heb je nog steigerhout liggen of gewoon oude stukken hout die je nog kan gebruiken. Je zal dan iets kunnen gaan bouwen van hout. Er zijn zeker wel een paar dingen die je kan bouwen van hout wat er leuk is om te maken.

Plantenbakken

Al heb je steigerhout of een ander soort hout, je kan er plantenbakken van maken. Je zal wel iets meer nodig hebben dan alleen hout, maar het kan heel leuk zijn om dit te maken. Zo heb je zeil nodig om er uiteindelijk potgrond in te kunnen gaan doen. Het is een leuke en actieve bezigheid. Je zal het bijvoorbeeld met eén van je kinderen kunnen gaan doen of je kan er zelf eens een keer aan beginnen. Het is een kwestie van kijken wat jezelf leuk vindt en of je er ook zin in hebt om er zoveel moeite in te steken.

Plantenbakken zijn erg handig om zelf te maken. Daarnaast hou je je dan meer bezig met het milieu. Je kan het steigerhout recyclen. Sowieso is met hout werken veel beter dan met plastic werken. Je kan het dan ook beter zelf maken, omdat je dan precies weet hoe het gemaakt wordt. Dit kan voor een kind weer een heel leerproces zijn, als je het samen met je kind aan het maken bent.

Vogelhuisjes

Natuurlijk kun je van het steigerhout ook gewoon vogelhuisjes maken. Je kan er meerdere maken of je maakt er maar eén. Het is een kwestie van kijken wat jezelf leuk en mooi vindt. Sommige mensen hangen het door heel hun buurt heen. Anderen maken vogelhuisjes om het in hun eigen tuin op te hangen. Je kan het volgelhuisje daarna nog gaan schilderen als je dat zal willen. Dat kan erg leuk zijn om te doen. Je kan er dan je eigen stijl aan geven.

Een vogelhuisje kun je eventueel maken samen met een voederbak. De vogels kunnen dan uit deze bakken hun voer halen. Je kan dan uiteindelijk uit je raam gaan kijken. Je zal allemaal vogels zien vliegen. Het is een fijn gevoel als je weet dat je iets helemaal zelf gemaakt hebt. Het kan je nieuwe hobby worden en daarom is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Geef een antwoord