Vrije Tijd

De voordelen van glijmiddel

Wanneer je samen met iemand een intiem moment deelt kan het soms fijn zijn om hier wat glijmiddel bij te gebruiken. Glijmiddel kan er namelijk voor zorgen dat je de handelingen nog wat prettiger ervaart. Een van de voordelen van glijmiddel is namelijk dat het verzachtend werkt wanneer er niet genoeg vocht wordt aangemaakt door de vagina. Dit kan zowel tijdens de seks zijn als er vlak voor of na. Veel mensen denken hierbij aan vaginale seks, maar glijmiddel kan juist heel goed helpen bij anale seks. Dit komt omdat de anus van nature zelf geen vocht aanmaakt. Een van de voordelen van glijmiddel is dat het de seks een stuk comfortabeler kan maken. Het maakt het glijden een stuk soepeler. 

 

Glijmiddel in combinatie met een condoom

Een ander voordeel van glijmiddel is dat het kan helpen om het condoom nog beter intact te houden. Dit kan je doen door glijmiddel op het condoom aan te brengen. Het glijmiddel kan dan helpen voorkomen dat het condoom scheurt en maakt het vrijen ook direct fijner. Vooral bij vrouwen waarvan de vagina wat minder glijmiddel aanmaakt kan het fijn zijn om wat extra glijmiddel te gebruiken. Het kan ook zo zijn dat je vagina door de jaren heen wat minder glijmiddel produceert. Dit is helemaal niet erg, hier is het product namelijk voor. Je maakt het met glijmiddel voor jezelf en je bedpartner een stuk prettiger. Dit geld ook bij de anale seks. Hier is het sterk aan te raden. 

 

Durex

Wanneer je na al deze voordelen hebt besloten dat het handig kan zijn om een keer glijmiddel te gebruiken, is het natuurlijk handig om te weten welk type glijmiddel je dan kan kopen. Om te beginnen zijn er veel merken en binnen deze merken ook weer verschillende soorten. Een van de merken die vaak in de top voorkomt is het durex glijmiddel. Veel mensen kennen het merk Durex van condooms. Omdat ze al zoveel jaar actief zijn op dit gebied weten ze dus wat ze doen. Dit zorgt ervoor dat hun glijmiddelen dus ook zo goed scoren. Je hebt binnen et assortiment van Durex veel verschillende soorten. Zo zijn er speciale smaken, zoals aardbei of kers. Maar er zijn ook glijmiddelen met een extra effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verwarmend of tintelend glijmiddel. Dit kan dus niet alleen voor extra comfort zorgen, maar ook nog eens een leuke extra tijdens de seks. Zo zitten er dus veel voordelen aan glijmiddel.  

Geef een reactie