Algemeen

Een prenatale vaderschapstest

Soms is het nodig om een test af te nemen om zo duidelijk te krijgen wie de vader van het kind is. Dit kan in verschillende situaties nodig zijn, maar het is vooral goed om te weten dat deze test een optie is. Zo zal je bij de onduidelijkheden kunnen zorgen voor antwoorden waardoor iedereen uiteindelijk zal weten wat de uitkomst van de situatie is. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere heren aanwezig zijn die mogelijk de vader van een kind kunnen zijn, is dat een moeilijke situatie. Bovendien is dat ook een situatie waar niet iedereen op zit te wachten. Daarom is het goed om te weten dat het dan mogelijk is om met de DNA testen erachter te kunnen komen wie nou echt de vader van het kind is. 

 

De test 

Deze prenatale vaderschapstest kan voor verschillende redenen worden uitgevoerd. Het is daarom belangrijk om te weten in welke situatie jij je precies bevind. Als het nodig is om deze test bijvoorbeeld te doen voor juridische redenen, is het noodzakelijk dat een dokter de test af zal nemen. In andere gevallen is het vaak mogelijk om dit zelf te doen. Het doen van de test is relatief simpel. De test zal in een neutraal pakketje worden opgestuurd en vervolgens is het een kwestie om bij de vader een beetje DNA af te nemen. Dat zal in de keel gedaan worden met een wattenstaafje. Dat DNA wordt vervolgens teruggezonden naar het lab. In het lab zal met bloed van de moeder gekeken worden of het DNA van de vader overeenkomt met het ongeboren kindje. Zo zal uiteindelijk duidelijk worden of de man wel of niet de biologische vader van het kind is. 

 

Andere soorten 

Er zijn ook andere soorten tests die afgenomen kunnen worden met het DNA. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een test na de bevalling af te nemen. Hierbij zal het DNA van het kind dan vergeleken worden met het DNA van de vader. Daarnaast zijn er genoeg andere manieren die een antwoord kunnen geven op de vraag of het DNA tussen personen wel of niet overeenkomt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat dit tussen broers of zussen onduidelijk is. Dan is het mogelijk om hierachter te komen met het gebruik van een broers- en zussen test. Bovendien zijn er ook test die op andere manieren uitgevoerd kunnen worden. Zo kan het DNA bijvoorbeeld ook met ooms of tantes vergeleken worden, om er op die manier achter te komen of mensen wel of niet via biologische wijzen verbonden zijn.

Geef een reactie