Algemeen

Hoe bescherm ik mijn telefoon tegen schade?

Iedereen is het wel eens overkomen, je laat je telefoon vallen. Je hoopt dat de schade meevalt, maar als je geen beschermhoesje hebt is dat meestal niet het geval. Er zitten grote barsten in. De keuze is om de telefoon te laten repareren, een nieuwe kopen of niets te doen. Als je besluit om je smartphone te laten repareren gaat dat al in de honderden euro's lopen. Een nieuwe kopen vraagt ook aardig wat van je portemonnee. En een telefoon met barsten erin is ook niet ideaal. In dit artikel komt naar voren hoe je een telefoon kan beschermen tegen schade.

Koop een screenprotector voor je scherm

Als je wilt dat je scherm van je smartphone lang mee gaat, dan is het kopen van een screenprotector het overwegen waard. Je gebruikt je telefoon gewoon op een normale manier, alleen ligt er een dun beschermlaagje over je scherm heen. Dat kan van gehard glas zijn, maar ook van folie. Het advies is om voor gehard glas te gaan, omdat die minder zichtbaar is en extra stevig. Uiteraard betaal je wel iets meer voor een screenprotector van hardglas dan er een van folie. Daarnaast is een screenprotector heel makkelijk te plaatsen.

Kies je beschermhoesje voor extra stevigheid

Een beschermhoesje is ideaal om je telefoon mee te beschermen (case24.com telefoonhoesjes zijn perfect). Het aanbod van telefoonhoesjes is groot en bieden veel bescherming als je je telefoon laat vallen. Als je de voor- en achterkant van je telefoon wilt beschermen kies dan voor een flipcase of bookcase. Dat zijn hoesjes met een flap aan de voorkant, waarbij je gelijk ook bijvoorbeeld pasjes in kan doen. Je hebt ook telefoonhoesje met foto. Backcovers zijn ook erg populair. Backcovers bieden bescherming aan de zijkant en achterkant van je smartphone. Je hebt ze in uitvoeringen van siliconen, TPU en kunststof. En als je gelukt hebt hebben backcovers opstaande randen, zodat de voorkant van scherm beschermd is.

Verzeker je smartphone tegen schade

Als je telefoon buiten de garantieperiode kapot gaat dan kunnen de kosten voor reparatie hoog oplopen. Overweeg dan om een smartphone verzekering af te sluiten voor het geval dat de telefoon kapot gaat. Zodra je een verzekering hebt dan wordt de reparatie te allen tijde vergoed. Als reparatie niet mogelijk is dan kan je er vanuit gaan dat je een vervangend toestel krijgt. Dat is overigens ook het geval bij diefstal. Welke schade valt onder de smartphone verzekering? De meeste verzekeringen dekken valschade, brandschade, vorstschade, elektronische schade, waterschade en stootschade.

Geef een antwoord