Vrije Tijd

Hoe bouw je een game pc? 

Je wilt up-to-date blijven met de laatste technologische ontwikkelingen op PC gaming gebied? Dan is het natuurlijk een vereiste dat je een goede game pc in huis hebt staan. Een PC waarmee je met de nieuwste videokaarten en chips zo snel mogelijk en zonder problemen de nieuwste games kan spelen. Maar hoe bouw je nu zo'n game pc en wat komt er allemaal bij kijken?

Wat moet je doen voordat je je game pc laat bouwen?

Het belangrijkste als je besluit om een game pc te laten bouwen is weten wat je nodig hebt en waarom je het nodig hebt. Als je nog helemaal geen kennis hebt van een game pc bouwen is het handig om je in te lezen en kennis te vergaren. Zo kom je tijdens het bouwen voor zo min mogelijk problemen te staan. Maak eens een oude PC open en kijk wat er allemaal in zit en ga na wat het allemaal doet. Je weet dan hoe een PC er van binnen uitziet. Ook handig is om te weten waarom je bepaalde onderdelen nodig hebt. Het is bijvoorbeeld handig om te weten wat de verschillen zijn tussen CPU en GPU. Zodra je weet wat elk onderdeel doet, is het makkelijker om een game PC samenstellen.

Wat heb je precies nodig voor het samenstellen van een game PC?

Naast dat je gereedschap nodig hebt zoals schroevendraaiers heb je uiteraard ook diverse onderdelen nodig om je perfect game PC samenstellen. Zo zijn nodig een processor (CPU), moederbord, videokaart (GPU), RAM (geheugen), voeding, hard disk, besturingssysteem en een PC behuizing. Optioneel zijn een wireless card, ventilatoren, optische drive en voor het uiterlijk wat led lichtjes. Overigens heeft geen enkele nieuwe game tegenwoordig meer schijfjes, dus vraag jezelf af of een optische drive wel nodig is.

Wat zijn goedkope opties voor je gaming PC

Je kan een gaming PC zo goedkoop of duur mogelijk maken als je zelf wilt. Online webshops zoals Bol.com, MediaMarkt, Coolblue hebben al onderdelen die je nodig zult hebben voor het samenstellen van je game PC. Op een site zoals Tweakers kan je verschillende opties vergelijken. Een site zoals Coolbue biedt tweedehands moederborden aan die nog niet zijn afgeschreven. De goedkoopste manier om Windows 10 te kopen is om alleen een licentiecode te activeren. Dat scheelt al snel honderden euro's. Bol.com biedt dezelfde onderdelen van verschillende leveranciers aan. Koop dan ook niet gelijk het eerste onderdeel dat je ziet, maar vergelijk. Bij een MediaMarkt kan je de onderdelen in de winkel ophalen. Dat scheelt in verzendkosten, maar je bent er ook zeker van dat de onderdelen in goede staat zijn.

Geef een reactie