Wonen

Meer privacy in je tuin? Dit zijn je opties!

Stel je voor: het is hartje zomer en jij zit lekker in de tuin van het zonnetje te genieten. Je ligt er heerlijk in je bikini bruin te bakken. Dan zie je opeens uit je ooghoek dat de buurman je de hele tijd al staat te bekijken… Een volgende keer durf jij niet meer rustig in de tuin te gaan liggen zonnen en voel je je snel bekeken. Wil je dit voorkomen en juist rustig kunnen genieten van je privacy wanneer je met mooi weer in je tuin zit? Dan is dit artikel jou op het lijf geschreven! In dit blog lees je welke opties je hebt tot het creëren van meer privacy in je tuin. Van schutting tot tuinscherm and everything in between, het komt in dit artikel aan bod! 

 

Het plaatsen van een schutting

Wanneer je op je privacy gesteld bent en glurende buren wil voorkomen, is het plaatsen van een schutting in je tuin een voor de hand liggende optie. Je kunt kiezen uit tal van verschillende soorten en maten schuttingen. Wil je jouw tuin écht privé maken? Dat regel je zo! Er zijn namelijk zelfs schuttingen verkrijgbaar met een hoogte van tot wel 200 centimeter. Je kunt bij het plaatsen van een schutting kiezen uit verschillende materialen, zoals schuttingen van hardhout, composiet (kunststof), zachthout en zelfs aluminium. Met een schutting creëer je een echt afgesloten tuin. Het enige nadeel is dat zo’n grote schutting wat onnatuurlijk kan ogen. Wil je liever een meer natuurlijk ogende schutting? Bij Hillhout tuinhout vind je ook schuttingen van natuurlijke materialen zoals bamboe, boomschors en heidematten. 

 

Het plaatsen van tuinschermen

Wil je profiteren van privacy in je tuin, zonder last te hebben van het afgesloten gevoel wat een schutting kan geven? Wellicht is het plaatsen van andere tuinschermen dan iets voor jou! Je kunt bijvoorbeeld een trellisscherm in je tuin plaatsen. Deze kun je gebruiken als vervanger voor je schutting, of toevoegen als onderbreking van de schutting zelf. Je kunt de trellis vervolgens laten volgroeien met mooie klimplanten. Zo creëer je op een natuurlijke manier meer privacy in je tuin, zonder dat je hier een kunstmatig gevoel aan over hoeft te houden. 

 

Het bouwen van een veranda

Wil je jouw tuin graag afschermen voor nieuwsgierige mensen die vanuit hoger liggende woningen zomaar jouw tuin in kunnen kijken, of hebben mensen in hetzelfde gebouw vanuit een bepaalde verdieping zicht op je tuin? Overweeg dan eens het (laten) bouwen en/of plaatsen van een veranda. Wanneer je deze mooi laat volgroeien met rozen en andere klimplanten geeft dit jouw veranda en tuin een zeer warme en huiselijke sfeer.

 

 

 

Geef een reactie