Vrije Tijd

Verwen jezelf met een heerlijke kop koffie

Zelf kan ik er altijd ontzettend van genieten: een goede kop koffie. Of dit nu ’s ochtends is om lekker rustig wakker te worden, in de trein of ’s avonds in een restaurant als dessert. Thuis kan je er ook goed mee experimenteren. Misschien drink jij je koffie het liefst zwart, maar er zijn nog zoveel meer heerlijke recepten. In dit artikel zet ik er een paar voor je op een rijtje. Om te bestellen in je favoriete koffietentje, of om gewoon zelf te maken thuis en op de bank op te drinken. Perfect met een dekentje op de bank voor de tv, nu het buiten herfstachtig weer is.

 

Pumpkin Spice Latte- een herfstig drankje

Misschien wel het bekendste drankje van de Starbucks: een pumpkin spice latte. Wist je dat je deze ook prima zelf kunt maken? Hiervoor heb je espresso, kaneel, pompoen, melk, speuclaaskruiden en suiker nodig. Doe de suiker in een pannetje met water en breng het aan de kook. Zet het vuur wat lager en voeg pompoenpuree en de speculaaskruiden toe. Laat dit een paar minuten koken. Als je dit af hebt laten koelen kun je de siroop zeven. Stoom vervolgens wat melk en meng de siroop met de espresso en de melk. Lekker met een beetje kaneelpoeder eroverheen!

 

Espresso martini- cocktail met sterke koffie

Het beste van twee werelden gecombineerd: een alcoholische versnapering met een oppeppend kopje koffie. Deze cocktail maak je met maar een paar ingrediënten. Je hebt nodig: wodka, karamel en sterke koffie. Giet al deze ingrediënten in een shaker die je voor de helft met ijs vult. Schud ongeveer een halve minuut hard en giet de inhoud in een mooi glas. Klaar!

 

Italiaanse koffie- zoete versnapering

Een Italiaanse koffie is heerlijk als toetje na de maaltijd. Je hebt sterke koffie, room, vierkruidenpoeder, rietsuiker en amaretto nodig. Deze zoete Italiaanse likeur kan je bij de lokale slijterij kopen. Als eerste verwarm je de rietsuiker met de amaretto. Deze giet je in een glas waarna je de koffie erbij giet. De room klop je luchtig op en deze lepel je eroverheen. Heerlijk om af te maken met een snufje kruidenpoeder erbovenop!

 

Capuccino- lekker om de dag mee te beginnen

Het meest geniet ik misschien nog wel van een simpele capuccino. Het beste maak je deze met een melkopschuimer in huis, bijvoorbeeld de Severin melkopschuimer. Als eerste doe je voldoende melk in de melkopschuimer en laat je deze opschuimen. Je kan kiezen tussen koe- haver- of sojamelk. Intussen kan je de koffie zetten. Voeg de melk en het melkschuim toe aan de koffie en geniet van je heerlijke capuccino.

 

Dit waren een paar recepten voor een variant op een normale zwarte koffie. Voor welke ga jij?

Geef een reactie