Algemeen

Waarom ook jij voor groene zakelijke energie moet kiezen

Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om groener te leven én te werken. Uit recent onderzoek van Milieu Centraal blijkt zelfs dat één op de drie Nederlanders van plan is om duurzamer te wonen. Ook bij de ondernemers in ons land kriebelt het wanneer het om duurzaamheid gaat. Zij stappen massaal over op groene mkb energie of kiezen ervoor om eigen groene stroom op te wekken met behulp van zonnepanelen. Dat doen zij natuurlijk niet voor niets. Twijfel je nog om óók groener te ondernemen? In dit artikel lees je meer over waarom ook jij voor groene zakelijke energie moet kiezen.

Groene stroom is beter voor het milieu

Een van de grootste voordelen van groene stroom is natuurlijk het feit dat deze vorm van energie beter voor het milieu is dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt bijvoorbeeld ontzettend veel CO2 vrij. Als er iets is dat we geleerd hebben de laatste jaren dan is het wel dat CO2 schadelijk is voor het milieu. Zetten we daar de productie van groene stroom tegenover dan zien we dat er daarbij veel minder CO2 vrijkomt. Met oog op het milieu is dat een erg prettig idee. Dat is niet het enige wat beter is voor de wereld; we moeten ook kijken naar de energiebronnen van beide soorten energie. Bij grijze energie wordt er bijvoorbeeld geput uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Deze bronnen zullen op een dag op zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene zakelijke energie wordt daarentegen gehaald uit natuurlijke bronnen, zoals de zon en de wind. Dat zijn bronnen die voor altijd zullen bestaan.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat uiteraard ook een heel groot voordeel is van groene stroom is dat je deze vorm van energie zelf op kunt wekken. Bij grijze energie kun je dit (helaas) niet doen. Om je eigen groene stroom te produceren heb je zonnepanelen en een omvormer nodig. Het is afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om voldoende energie op te wekken. Zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar zijn de laatste jaren wel steeds beter te betalen. Wat je ook moet onthouden, is dat je zo’n investering er altijd binnen enkele jaren uit hebt. Je maakt immers gebruik van gratis zonnestralen, waardoor je iedere maand automatisch geld bespaart. Dit ga je pas echt merken zodra de investering terug is verdiend; meestal is dat na acht tot tien jaar. Omdat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan, profiteer je dus nog een behoorlijke tijd van gratis energie. Op die manier is zonne-energie dus niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor je zakelijke portemonnee.

Meer klanten met duurzaam bedrijf met groene stroom

Tot slot moet je weten dat de keuze voor groene zakelijke energie indirect kan zorgen voor meer klanten voor je diensten of producten. Dat zit namelijk zo: het zijn niet alleen de ondernemers in Nederland die het vandaag de dag belangrijk vinden om groener te werken. Ook consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Daarom zal een groot deel van de Nederlandse consumenten tegenwoordig sneller kiezen voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Op die manier kan duurzaam ondernemen, met bijvoorbeeld zonnepanelen of een andere groene toepassing, ervoor zorgen dat je meer klanten en uiteindelijk dus ook meer omzet haalt. Dat had je waarschijnlijk niet gedacht toen je begon met het lezen van dit artikel! Natuurlijk is het wel zo dat alle beetjes helpen, dus zorg er ook voor dat je op andere vlakken in je bedrijf groen bezig bent.

Geef een reactie