Algemeen

Waarop moet je letten bij het kopen van een herenfiets?

De aanschaf van een herenfiets brengt een aantal belangrijke aandachtspunten met zich mee. Een van de zaken die hierbij komen kijken heeft alles te maken met het feit dat je moeten letten op bepaalde punten. Deze punten hebben allemaal te maken met de garantie om verzekerd te zijn van rijcomfort en een lange levensduur van je fiets. Hierbij kun je nuttige tips toepassen om dit voor elkaar te krijgen. De tips concentreren zich allemaal rondom praktisch georiënteerde punten die het gebruiksdoel van je fiets nader bekijken. Daarnaast zijn er ook additionele zaken die hierbij komen kijken zoals merk en design. 

 

Waarvoor wil je je herenfiets gebruiken?

Zoals eerder aangegeven zijn er een aantal zaken die je zeker in overweging moet nemen bij het kopen van een herenfiets. Als je een herenfiets gaat kopen, moet je bij jezelf te rade gaan waarvoor je die wilt gebruiken. Dit omdat niet alles type fietsen geschikt zijn voor een bepaald doel. Wil je bijvoorbeeld door de bossen met je fiets, dan is het beter om een mountainbike te kopen. Waarvoor je een herenfiets wilt gebruiken zal ook veel invloed hebben op welk type je het best kunt kiezen. Let hier vooral goed op. Enkele van de herenfietsen waaruit je een keuze kunt maken zijn: Stadsfiets, Transportfiets, Opafiets, Beachcruiser en Toerfiets. 

 

Maat van de herenfiets

Herenfietsen bestaan er in verschillende maten. Het is dus belangrijk dat je weet welke maat het best bij je past. Wat je hierbij moet aanhouden is dat de 28 inch fiets de standaard wielmaat is van herenfietsen. Maar indien er gesproken wordt in termen van een ideale framehoogte, wordt de lichaamslengte als basis aangehouden. Enkele maten van de herenfietsen zijn onder andere 54 cm geschikt voor de categorie lengte 168 – 179 cm; 55 cm geschikt voor de categorie lengte 170 – 181 cm; 56 cm geschikt voor de categorie lengte 172 – 183 cm. En zo kan het lijstje aangevuld worden tot 66 cm. Indien je meer informatie nodig hebt over de verschillende maten en groottes van herenfietsen, dan kun je die altijd informatie opvragen bij een gerenommeerde fietsenshop.  

 

Additionele eigenschappen van een herenfiets

Daarnaast zijn er ook additionele eigenschappen waarop je moet letten bij het aanschaffen van je nieuwe fiets. Zo kun je kiezen uit herenfietsen die beschikken over versnellingen. Verder kun je kiezen uit herenfietsen die uitgerust zijn met een handrem of een terugtraprem. Maar ook het type materiaal kun je in ogenschouw nemen. Wil je graag een herenfiets van staal of een van aluminium? Deze aspecten moet je zeker meenemen om ervoor te zorgen dat je een goede keus maakt bij het uitkiezen van een fiets. Denk er ook aan dat je bepaalde accessoires ook goed kunt gebruiken voor je herenfiets. Uiteraard is het een vaststaand feit dat je budget ook doorslaggevend zal zijn welke herenfiets je kan kopen. Wat het dan ook mag zijn, het is altijd verstandig om je te laten leiden door de juiste informatie die er beschikbaar is. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Geef een reactie