Vrije Tijd

Zo krijg je je kinderen meer in beweging

Tegenwoordig hoeven ouders hun kinderen niet meer buiten te gaan zoeken wanneer het tijd is om te eten. Dat komt doordat de meeste kinderen toch binnen blijven zitten in plaats van naar buiten gaan. Veel ouders zien dit met lede ogen aan. Dat heeft verschillende redenen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat het niet gezond is om de hele dag binnen te zitten. Juist als kind is het van belang dat je lekker buiten aan het spelen en het bewegen bent. Daarom vinden veel ouders het vervelend dat hun kinderen zo veel binnen zitten. Je kunt je kinderen op verschillende manieren motiveren om meer in beweging te komen. Wel is het van belang dat je hierbij rechtlijnig bent en niet toegeeft als ze beginnen te zeuren. 

 

Laat ze naar school fietsen

Beweging is erg gezond en erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Bovendien word je hier zelfstandiger van. Daarom is het slim om je kind zo vaak mogelijk naar school te laten fietsen. Dat zorgt er namelijk voor dat zij zelf weten hoe ze zich moeten redden in bepaalde situaties. Natuurlijk moet je wel eerst zo vaak mogelijk met ze mee fietsen. Zo zorg je ervoor dat ze de route zelf leren en dat ze goed weten op welke punten zij goed moeten opletten. Het is wel van belang dat je goed nadenkt of de route die zij moeten afleggen geschikt is voor kinderen. Als deze langs een ontzettend drukke weg met veel verkeer loopt, is het misschien een beter idee om toch met ze mee te fietsen. Daarom is het sowieso van belang dat je zelf beoordeelt of dit het geval is of niet. Ook moet je er sowieso voor zorgen dat je een goede kinderfiets voor je kind koopt. Door het kopen van een goede kinderfiets, zal je kind lang door kunnen fietsen op de zelfde fiets. 

 

Koop een trampoline

Het is van belang om je kinderen zoveel mogelijk te motiveren om te bewegen. Dat kun je vooral doen door bewegen leuk te maken. Ouders moeten dus op zoek gaan naar manieren waarop hun kinderen het leuk vinden om te bewegen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een trampoline te kopen. Door een trampoline te kopen zorg je ervoor dat je kinderen altijd even de tuin in kunnen lopen om te gaan spelen op de trampoline. Bovendien verbrand je hartstikke veel calorieën wanneer je op de trampoline springt.

 

Geef een reactie